Sufjan Stevens – Illinois tekenproject

14 juli 2018

Regelmatig heb ik een periode waarin ik ’s nacht heel weinig slaap. Ik val dan gewoon niet in slaap, hoe moe ik ook ben, ik lig uren wakker. De laatste tijd probeer ik daar elke keer creatieve oplossingen voor te bedenken, manieren om de tijd die ik wakker lig toch op een wat leukere manier in te vullen. Één van die projecten die ik bedacht was deze: Een afbeelding tekenen voor elk nummer van het album Illinois van Sufjan Stevens.  Eigenlijk vind ik het jammer dat ik het al af heb. Dit album is namelijk heel geschikt voor zo’n tekenopdracht omdat het over allerlei plekken en gebeurtenissen in de staat Illinois gaat.
 
Ik tekende alles chronologisch. Ik zette nummer 1 op repeat en bleef dit net zolang doen tot ik de tekening op papier had en ging dan door naar de volgende. Meestal deed ik wat research aan het begin naar allerlei dingen die voorkwamen in het nummer, en ging dan tekenen. Het bijzondere is dat ik eigenlijk elke tekening in één keer heb getekend. Geen enkele tekening heb ik overnieuw gedaan, of bijgewerkt.

 
Ik denk dat ik alle tekeningen in 2/3 weken tijd heb gemaakt. Het was echt een leuke uitdaging en dit is het resultaat:
(En als je nog een tip voor een ander album dat geschikt is voor zo’n project, let me know ;-)

 
ufo sufjan stevens

 
The black hawk war sufjan stevens

 
come on feel the illinoise sufjan stevens

 
john wayne sufjan stevens

 
jacksonville sufjan stevens

 
mary todd sufjan stevens

 

Decatur sufjan stevens

 
pullman sufjan stevens

 
chicago sufjan stevens

 
casimir pulaski day sufjan stevens

 
rock river sufjan stevens

 
the man of metropolis sufjan stevens
 

Prairie fires sufjan stevens

 
maze sufjan stevens

 
predatory wasp sufjan stevens

 
they are night zombies sufjan stevens

 
string part sufjan stevens

 
In this temple sufjan stevens

 
the seers tower sufjan stevens

 
the tallest man sufjan stevens

 
riffs sufjan stevens

 
out of egypt sufjan stevens